06 august 2018

7-inch Hellboy

It's summer 2018 and my 7-inch Hellboy (I started already in... 2007) is finally ready! I am quite happy how it turned out, I like most of the details here (like tail, RHoD, hooves/boots, proportions of legs etc), as they are actually more "comics-accurate" than most of the official toys and statues. 1:10 is my favourite scale for this kind of sculpts, I hope one day 7-inch Liz will join Hellboy, Abe and Ilsa I've made so far. I already started, and so far it looks like Liz will be influenced not only by Mignola, but also by Guy Davis' B.P.R.D. art.


Aasta 2018. On palav suvi ja mu 2007. aastal alustatud 7-tolline Hellboy kuju on lõpuks valmis!
No mitte veel päris, natuke liimimist on veel teha ja tegelikult tahaks proovida ka erinevaid aluseid - praegune ketas on tegelikult väike ja tehtud Abe Sapieni kujule -, aga värv on tõepoolest värvitud ja Hellboy oma lõpliku välimuse saanud.


Inspiratsioon just selliseks Hellboyks tuli DC Comicsi mustvalgete Batmani kujude sarjast. Selle Mignola stiilis skulptuur on üldse üks parimaid omasuguste seas ja lisaks ka väga heas ja käepärases suuruses - 1:10 pole just väga levinud mastaap, aga pakub piisavat võimalust detailideks, olemata samas riiulil liialt suur. Kuna seesugust ametlikku Hellboy kuju olemas polnud, otsustasin sellise ise teha. Põhineb ta Mike Mignola joonistusstiilil aastatest 2002+, proportsioonid ja detailid on pärit "Art of Hellboy" raamatu jooniselt, põhimaterjaliks sai taas kord saksa polümeersavi Cernit.

7" Hellboy with Abe Sapien original and unfinished The Corpse bust

Olen lõpptulemusega tänaseni päris rahul. Vahepealsete aastate jooksul on juurde tulnud hulk nii filmist kui koomiksist inspireeritud märulilelusid ja kujukesi, aga minu oma paistab nende seas endiselt päris respektaabel. Siin on hulk detaile, mille olen enda arust paremini ära tabanud kui enamus ametlikke skulptoreid - Hellboy kivist käsi näiteks, või saba, või jalgade kuju ja proportsioonid võrreldes ülejäänud kehaga. Pea kõigil ametlikel skulptuuridel, kuitahes head nad ka poleks, on tihti mõni asi väga vale ja raske on isegi aru saada, miks.

My Hellboy with Mezco action figure

Hellboy on minu seesuguste kujude seas kolmas, olemas on ka Abe Sapien ja Ilsa. Mõlemad ootavad veel valamist-värvimist. Loodetavasti lisandub neile ka Liz, nägu juba võtab isegi kuju... Aga, praeguste plaanide järgi tuleb see pigem isegi Guy Davise mõjudega.

Kommentaare ei ole: