13 detsember 2015

Jamie Hewletti näitus


Jamie Hewlett on kultuskoomiksi Tank Girl kunstnik ja joonistatud bändi Gorillaz asutajaliige. Kuulus ja edukas autor seega, mistõttu on raske uskuda, et tal polevat siiamaani isiklikku näitust toimunudki.

Aga just nii see olevat - Londoni Saatchi Gallery's novembris 2015 avatud "The Suggestionists" on tõepoolest ta esimene soolonäitus, kusjuures sisaldab see avalikkuse jaoks täiesti uut materjali.

Näitus, mis toimus 18. novembrist 2. detsembrini koosnes kolmest võrdväärsest osast. Esimese moodustavad 22 Tarot kaartide illustratsiooni, mis põhinevad Alejandro Jodorowski rekonstrueeritud algsetel Tarot de Marseille'l (see tähendab, põhinevad infol, mis pärit Jodorowski selleteemalisest raamatust).

Teise osa näitusest moodustavad valguskastides plakatid seitsmekümnendate olematutele pornofilmidele, mille fotodeks poseeris Hewletti abikaasa, tarot' fänn ja auhinnatud näitlejanna Emma de Caunes. Kolmanda osa näitusest moodustavad 20 suureformaadilist, mustvalget ja tekstuurirohket, Sergio Toppi loomingut meelde toovat joonistust Lõuna-Prantsusmaa männipuudest.


Näitusest ilmus ka kataloog, kus lisaks pildimaterjalile on iga näituseosa saatmas ka leheküljepikkune fiktiivne reportaažlik lugu piltide sünnist ja nende autorite elukäigust. Tegelikusega on neil lugudel võrdlemisi vähe ühist, nii lisab seegi näitus uusi tegelaskujusid Hewletti senisesse galeriisse.

Kataloog pole küll paks, aga on üsna kvaliteetne ja tundub, et näitust külastamata ka ainus võimalus Hewletti kõiki Tarot-pilte näha. Igatahes kõlbab ta päris hästi lisanduseks varasemate mahukate Gorillaze ja Tank Girli artbookide kõrvale.


Kommentaare ei ole: