08 september 2011

Batuman

Hea raamat ei pea üldse olema suur ja paks. Piisab sellest kui ta on hästi kirjutatud, stiilselt joonistatud ning tekitab käes hoides mõnusaid ja positiivseid tundeid. Mari Ahokoivu "Batuman" on just selline.

Väike elegantne raamatuke kostümeeritud kangelasest, kellel suur sarnasus kõigile tuntud supersangariga, kes on aga kuidagi melanhoolne ja üldse mitte väga valmis kurjategijatele äsama, läheb hoopis sõbranna Kassnaise juurde oma kinnijooksnud elu ja hoolimatu poiss-sõbra Robini üle kurtma.

Kogu raamatu kujundus on jube ilus. Juba homage-logo on vaimukas. MA-l on väga mõnus ja elegantne joon, see, kuidas ta mustale lisaks vaid ühte värvi ja negatiivset ruumi kasutab, on samuti kuidagi eriliselt stiilne. Muuseas, temalt on üks lugu ka mitme lähimaa koomiksitegijate kogumikus "Call It A Day". Mari on joonistanud ja kirjutanud ka ühe soomekeelse koomiksiõpiku, aga see on kuuldavasti tänaseks päevaks igal pool läbi müüdud. Lombitaguses koomiksiõpiku-saidis "Drawing Words and Writing Pictures" on paar katkendit sellest küll ka ingliskeelsena näha.

Kommentaare ei ole: