15 juuli 2011

Retk minevikku...


Found this primer from a model shop here, was quite surprised, as usually I need to get everything abroad.

Sattusin täna peaaegu et Twilight Zone'i. Kuuldavasti pidi Lasnamäe Euromekka-nimelises urkas olema mingisugune mudelipood ja kuna tee viis sealt mööda, siis põikasin sisse. Kuigi putkadepaiga parimad päevad on ilmselgelt möödas, siis teisel korrusel leidus üldise vaikelu taustal tõepoolest mudelipood. Letil igavles maja olemusega harmoneeruv müüjatädi, aga kamber ise oli maast laeni tankide ja lennukite karpe täis.

Ei saaks öelda, et värvipotsikute ja muu riistvara valik oleks olnud supersuur, aga kui ma tähelepanelikumalt klaasletti uurin, siis avastasin sealt üllatusega midagi säärast, mille järgi ma sinna poodi ju tegelikult suundusingi. Ehk Tamiya-nimelise Jaapani mudelifirma primerit ehk krunti. Ja, nagu hiljem selgus, seejuures täpselt seda, mida mulle mõne päeva eest soovitati, kui kurtsin oma probleemi resin-kujude värvimisel. Nimelt kipub meie ehituspoodidest pärit krunt teravamatelt nurkadelt koos värviga maha kuluma, vahel on tunne, et isegi kattelakk ei aita. Antud spetsiaalne mudelikrunt peaks ehk lõpuks ometi olema ollus, mis ka tõepoolest plastikule kleepub.

Eks siis näeb, tegelikult ongi plaan lähiaegadel oma Ilsa kujust lõpuks korralik koopia valada ja värvidega valmis teha...

2 kommentaari:

Maksim loginov ütles ...

Lahe. Mina tellisin ebays, ja ootan juba 1 kuu :)
Homme tulen Euromekka-sse.
Kas ei mäleta kus täpsem asub see mudelipood?

Mina ka leidsin kus on võimalik osta Tallinnas Smoot-on tooded. Kui on huvitav, võin adna kontaktid.

Ivar ütles ...

Kohe vasakul ukse kõrval läheb kitsas trepp üles, pood ongi kohe teisel korrusel esimene asi.

Ma avastasin ka hiljuti, et Smooth-On'il on Eestis esindaja, asub vist kusagil Sauel. Aga ma pole uurinud ei hindu ega valikut. Kui mõni uuem kuju valmis, siis peaks seda tegema... Huvitaks küll nii resin kui silikoon kui oleks võimalik siitsamast osta.