27 juuli 2011

Everything We Miss

Second best book I've read so far in 2011 - Luke Pearson's Everything We Miss...

Luke Pearson on üks mu viimaste aegade suuremaid avastusi koomiksitegijate seas. Kunstnike oleks vale öelda, sest samavõrd hea on ka tema jutustamisoskus. Kui "Hildafolk" (millest juba kuu aja eest kirjutasin) oli tavapäraselt nunnu, isegi lasteraamatuks kõlbav, siis uus "Kõik, mida me igatseme/ei märka" on melanhoolne ja traagiline, kud samas ikkagi täis väga ootamatuid ja sürrilt humoorikaid detaile nii pildis kui sõnas. Lugu siis ühe inimsuhte lõpust ja väikestest asjadest, mida me ei märka või ei taju, mis aga võinuksid elu hoopis teistele radadele keerata.

Väga hea raamat ja väga hea autor, nagu alguses öeldud, on see mu senise aasta paremuselt teine raamatuelamus. Ja see, et tegu tegelikult lühikese looga - 34 lk-d, ei tähenda midagi, sisu on siin enam kui mõni teine oleks suutnud sadadesse lehekülgedesse valada. Nobrow kirjastuse välimus on ka tavapäraselt maitsekas ja väga-väga meeldiv paberist kuni köiteni. Parim koomiksinovell siiamaani selle aastanumbri sees!

2 kommentaari:

Miklós Felvidéki ütles ...

Nobrow seems like a great publishing house. The stuff they put out is pretty expensive but the quality of art makes up for it. I was thinking about buying the book Mikkel Sommer did, it's called Obsolete. You know that one?

Ivar ütles ...

I have only those two, Joonas has another one (A Graphic Cosmogony); the one you mentioned I've seen only in the website. I think my next Nobrow book is another Pearson/Hildafolk later this year...