02 juuli 2011

Hellboy vol 4

Hellboy neljas suureformaadiline kõvas köites kogumik on väljas. Tegelikult on see küll viies, sest esimesena ilmus täpselt samasugune "The Art of Hellboy", aga see pole eriti oluline.

Ega see 4. osa ka enam nii oluline pole kui varasemad. Lihtsalt kajastab see perioodi, kus Mike Mignola põhiaur läks Hollywoodi, filmidele ja paarile so-so multikale, ning kust ta ise tegeles pigem kirjutamise kui joonistamisega. Kümnest loost kuus + veel ühe loo 10 raamlehekülge on siiski Mignola joonistatud, kuid suurema osa siin raamatus võtvad siiski teiste tehtud pildid, nagu P. Craig Russelli pedantne ja juugendlik, kuid absoluutselt ebahirmus stiil ja Richard Corbeni imelikult deformeeritud anatoomiaga asjandused, mis samuti pärit hullari mingist hoopis erinevast palatist.

Siiski on siin ka üsna mitu Mignola enda joonistatud asja, enamus neist pärit Dark Horse'i teemakogumikest. Lisaks kaanepilte ning lõpus isegi üllatavalt mahukas sketchbooki osa, mis küll ehk lehepinna katvuselt hõredavõitu, aga ikkagi on seal nii tegelaste- kui kaanevisandeid ühes lõppversioonidega ja ühte-teist muud huvitavat.

Eks siis näeb, mis edasi. Ilmselt Duncan Fegredo joonistatud lood? Ja siis juba Hellboy järjesaaga lõpuots, mille paneb igas mõttes paberile autor ise...

Kommentaare ei ole: