09 mai 2010

Minimalistlik maailm

Kaheksandal mail, mis laupäev, toimus Lauluväljakul "Minimaailm 2010", mudelirahva kokkutulek.

Kui väljak ise oli kevadiselt inimtühi, mõned jalutajad välja arvatud, siis kaare taga kihas ootamatult rahvarohke elu. Vähemalt mina olin küll üllatunud. Ruum oli täis laudu, need omakorda kõikvõimalikke sõiduvahendeid autodest-laevadest kopterite ja lennukiteni. Lisaks veel võitlusrobotid, arvutimängud ja laste ehitatud asjandused, paari poe ja vabaajakeskuse esindused.

Lettidelt leidis nii valmis lelu-mudeleid, ise monteeritud-värvitud detailitäpseid makette kui sõiduvahendeid, milles mootor sees ja mis seetõttu suutelised maas, vees, rööpail ja õhus vahemaid läbima.

Rongid muutsid kiirust, sõitsid edasi-tagasi ja isegi süütasid tulesid...

On see ehk Lemmenlaiva, kunagine "Love Boat" telesarjalaev? Logo korstnal tunduks nagu tuttav...

Militaarmasinatele lisaks oli näha ka näpuotsatäis figuure. Mitte küll originaalskulptuure, vaid muude mudelite moel poest ostetud, kokku pandud, värvitud ja alusele sobitatud sõdalasi.

Olen kindel, et mitte ainult svamm tahvliserval, vaid ka kriit on ehtne. Ja see püüdlik-konarlik kiri on omamoodi nunnu.

Need vist päris aurumasinad? Huvitav, kas kusagil ka kodu, milles perenaise meelehärmiks suur ja sobiv rööbastee?...

Õues tegi bensiinimootoriga 1:5 masin sõitu nii et mururibad lendasid. Mingil ajahetkel lendles ka kopter.

Üles oli rivistatud neli väga muljetavaldavat purjelaeva vaat et viktoriaanlikes klaaskastides, kolm neist mahtus ka sellele fotole.

Ja muidugi tankid-lennukid, mis plastikosadest ise kokku ehitatud ning värvi ja vajadusel mikroskoopilise mudaga kaetud.

Nagu näha, ei saa karbist leitud tükkidega alati hakkama, tuleb teha ka vorme ja valada koopiaid.

Päris huvitav üritus igatahes, arvata võib, et sealt sai nakkuse nii mõnigi uudistaja ja järgmisel korral on üritus veelgi esinduslikum.

(Suure hulga asjaosaliste endi klõpsitud pilte leiab siit.)

Kommentaare ei ole: