09 detsember 2017

Serge Clerc - Intégrale Noir


1. detsembril 2017 ilmus kirjastuselt Dupuis "aatomistiili" klassiku Serge Clerci kogumik "Intégrale Noir". Tegu on sarja neljanda raamatuga, milles tema kriminullidest ja film noir'ist inspireeritud koomiksid ja pildid. Sarja esimene raamat "Phil Perfect" oli tavaline, aga kõik ülejäänud ilmusid vägagi väikeses - 2500 - ja signeeritud tiraažis. Aasta eest ilmunud ulmekogumik on veel poodides leida, aga 2014. aasta muusikateemaline raamat on muutunud väga suureks harulduseks, mida on väga keeruline isegi kordi kallima hinna eest leida.


"Noir" sisaldab Serge Clerci mitmest kunagisest raamatust pärit pilte ja visandeid, mis on siin reeglina paremas kvaliteedis kui originaaltrükises. Siin on nii koomikseid kui homage-filmiplakateid ja kaasi olematutele kõvaks keedetud kriminullidele.


Nagu öeldud, on raamat nummerdatud ja signeeritud, selleks puhuks on raamatu alguses lisaleht. Ilmselt on nende nelja raamatuga Serge Clerci looming kokku kogutud ja see, mis neis raamatutes pole, on ilmunud eraldi mahukates koomiksialbumites.

Kommentaare ei ole: