06 juuni 2016

Rabarberimoos sidruni ja kardemoniga


Olude sunnil tekkis peale maalkäiku kööki 5,1 kilo värsket rabarberit. Osa sellest läks tükeldatuna sügavkülma, et talvel kookideks ja muffiniteks muutuda, aga ülejäänust sai moos, näiteks maasika-rabarberi segu.

Mina leidsin netist lihtsavõitu retsepti ja proovisin selle kahes satsis kergete muudatustega ära. Lasin rabarberid läbi pisikese mahlapressi ilusaks punaseks vedelikuks (pinnale settiv roheline vahune sade tuleks kohe ära korjata - keetmisel vahtu vähem ja tulemus palju selgem), lisasin kaalult umbes sama palju moosisuhkrut ja ühe suure sidruni mahla. (Esimesel moositeol läks pool kilo, teisel ca 750 g suhkrut.) Lisaks soputasin juurde kardemoni, millest suurem osa jäi peale viieminutist keetmist potti, aga osa kaunistab ka purgipõhju kahtlase hõreda musta puruna. Kõik kokku saime 14 purki moosi, sellest eelmainitud 750 g suhkru satsist 4x330 ml ja 1x250 ml purgid.

Vanillijäätisega on see rabarberi-sidruni-kardemonimoos igatahes tõeliselt hea!

Kommentaare ei ole: