12 september 2013

Hildafolk ja troll


Kaks sarnast raamatut. Sama autor, sama kaanepilt, erinev nimi ja formaat.

Tegelikult on see siiski üks ja seesama raamat. Lihtsalt Luke Pearsoni nunnu lasteseiklus "Hildafolk" ilmus alul brittide Nobrow kirjastuse debüütraamatute sarjas 17x23. (Sarja nimi muuseas tähendabki raamatute mõõtmeid.)

Hiljem sai see kaks järge, need ilmusid juba suuremas formaadis ja kõvakaanelisena. Nüüd aga, kui Nobrow'l olemas oma spetsiaalne lasteraamatu-kirjastus Flying Eye Books, kolis sari uue sildi alla, loogilise käiguna antigi esimese Hilda-raamatu kordustrükk samuti suures formaadis välja. Ühtlasi sai see ka uue nime "Hilda and the Troll".

Erinevusi originaaliga võrreldes on lisaks suurusele ja pealkirjale teisigi. Raamatus on mõned pildirikkad lisaleheküljed, aga lugu ise on täpselt samasugune kui enne, lihtsalt suurem. (Tegelikult paistab veidi välja, et algselt on ta ikkagi joonistatud väiksemat formaati arvestades.) Raamatul on mustriline riidest selg ja lisaks ka ümbrispaber, mille siseküljel tegevuspaiga kaart.

Ilusad raamatud. Varsti on Flying Eye Books sildi alt ilmumas ka sarja kolmanda osa kordustrükk. Ja nagu Helsingis kuulsin, siis 2014. aasta maikuu paiku tuleb Pearsonilt juba ka päris uus osa.

Kommentaare ei ole: