12 detsember 2012

Rise of the Guardians

Käisin kinos ja vaatasin ära DreamWorksi arvutianimafilmi "Rise of the Guardians". Lisaprille ei antudki ja helis oli ka stereost väljas ainult ühe tegelase kõne, aga vähemalt oli see ingliskeelne. Jõudsin viimasel hetkel saali, aga olin ikkagi ainus vaataja. Filmi alguses lisandus  ehk veel viis...

A muidu oli film hea - William Joyce'i retrolikud raamatud on juba isegi väga ilusad, aga ka neil põhineva filmi kujundus, valgus, tekstuurid, kaamera ja muu on stiilsem ja silmnähtavalt kvaliteetsem kui suurem osa minu nähtud arvutifilme. Võib-olla, et see ongi kõige ilusam digi-animafilm, kes teab... Tegelikult oli ka lugu lõpuni välja huvitavam kui näiteks Pixari "Brave" - vastu ootusi ei läinud asi superheroks kätte ära ja tuttavatel tegelastel oli igaühel paras kiiks juures (vene aktsendiga tätoveeritud Jõuluvana, austraallasest kergelt ropendav Lihavõttejänes, neurootilised tuutupäkapikud jne). Nii ongi see vist aasta paremuselt teine animafilm peale "ParaNormanit". Ühesõnaga - perfektne pühadefilm, mida kannatab tulevikuski üle vaadata. Nagu Burtoni "TNBC".

Kusjuures, ka filmi artbook on nii kvaliteetne, et viimastest aastatest ei meenu ühtegi sellist, ehk Disney kunagised "Herculese" ja "Notre Dame" raamatud on midagi sarnast. Trükikvaliteet on nii hea, et värvid piltidel ei jää Apple'i saidi HD treileritele millegagi alla.

Enne filmi näidati ka treilereid, need olid miskipärast kõik kõverad. Üks oli eestikeelne reklaam tulevasele Chris Sandersi filmile "The Croods". Kuigi ühte häält tegi isegi vist Ita Ever, oli seegi treiler sama eemaletõukav kui kõik eestikeelsed animatsioonitreilerid - tekstis käis pidev kohmakas "seetamine" ja paar Selveri teadustaja häälega pealelugejat tegid kõik, mis nende võimuses, et asi oleks veel ebaloomulikum.

Kommentaare ei ole: