20 oktoober 2012

Eesti Film Koomiksina - 35!

Tegelikult küll on number hetkel juba 37 ja mõned on kohe-kohe valmimas... Näituse lagi on hetkel 44 ja tundub, et see number saab küll täis.

Lisaks võiks ju teha väikese vahekokkuvõtte sellest, mis filmid on joonistajaid kõige enam inspireerinud. Siin on esiots:
Püha Tõnu kiusamine - 4
Sügisball - 4
Viimne reliikvia - 4
Nukitsamees - 3
"Hukkunud Alpinisti" hotell -2
Nipernaadi - 2
Nimed marmortahvlil - 2

On ka neid populaarseid filme, mille puudumine on tegelikult üsna üllatav - kasvõi Lutsu triloogia on seni esindamata, kuigi Kevade ilmselt siiski tuleb. Ka on puudu näiteks Verekivi, Siin me oleme, Keskea rõõmud...

2 kommentaari:

Elina ütles ...

Minult tuleb kindlasti kohe "Siin me oleme" ja "Laanetaguse suvi". Viimane sisaldab endas suuremat osa minu täitumatuid lapsepõlve unistusi/igatsusi ja oleks kahju, kui see oleks täiesti kajastamata jäänud. Esimene on lihtsalt film, mida iga keskmine eestlane on näinud ja siis ei pea ta vaeseke minu töö juures ennast halliks mõtlema, mis seal ometi toimub ja kes need tegelased seal sellised on. "Keskea rõõme" mõtlesin algul teha, aga ikka liiga keeruline tundus. Oleks pidanud autosid ka joonistama :(

Ivar ütles ...

Mul oli "Keskea rõõmude" koomiksi plot peaaegu, et olemas juba, lihtsalt oleks olnud vaja leida üks kodumaine Berberian, kes selle ära joonistaks... :)

Üldiselt olen ma kogunenud komplektiga üsna rahul, kuigi natuke kripeldab see, et paar tegijat, kes oleks andnud asjale profilt joonistatud kommertsmõõtu juurde, ei leidnud mahti ja tahtmist osalemiseks... Natuke kaubanduslikum kallak oleks igatahes ära kulunud, vastukaaluks kõiksugu autorikoomiksile, mis just mitte alati ei vaevu arusaadavat lugu jutustama ja jääb pigem pildijadaks.