03 jaanuar 2011

Nõiaplika


Käsime jälle Joonistajate blogi aktivistidega 2. jaanuaril Kalamajas koos, seekord siis juba viiendat korda ja viiekesi, et juttu puhuda, süüa-juua ja joonistada. Ülalolev pilt ongi sealt pärit, punane pliiatsijoon sai kodus üle kontuuritud ja värv juurde lisatud.

Takkajärgi vaadates oli Joonase ette pandud idee ikka päris hea - nimelt, et igaüks mõtleks välja teema, mispeale me mitte kõik korraga ühe teema kallal ei joonista, vaid igaüks teeb oma sketchbooki oma teemal oma pildi. Seejärel annab ta oma klade kõrvalistujale, see vaatab eelmist pilti (või pilte) ja joonistab sinna samast asjast oma variandi. Ja nii edasi, tegevus kordub, kuni vihikud on laua ümber ringi ära teinud ja omaniku kätte tagasi jõudnud.

Tulemus - igaüks sai niiviisi oma vihikusse kõigi osalejate pildid enda väljapakutud teemal. Mõni pildijada kukkus tegelikult välja päris naljakas, näiteks Rapunzeli pildid, kus tegelane alul kiilaks ning seejärel ka vanaks ja paksuks sai ning Gerda sari, mis algas lastega ja lõppes ilma peata pärismaalastega ning mille teemale mina lõpuni pihta ei saanudki.

Nii oli igatahes tüki huvitavam joonistada kui lihtsalt korraga piiratud aja jooksul sama teema kallal pusida - vaheldusid teemad, formaadid, paberitekstuurid, ka sai teiste tehtust enda tarvis ideesid laenata ja arendada. Igaüks sai valmis viis pilti ja see oli kokkuvõttes päris hea tulemus, kogu üritus oli tegelikult senistest vaat et kõige chillim.

Kommentaare ei ole: