17 september 2015

Koomiksilinn Brüssel - 3 - Koomiksimuuseum

Some photos from our visit to Brussel's Comics Art Museum / Belgian Comic Strip Center.

Siin on mõned fotod kuulsast Belgia Koomiksikeskusest. Ajaloolises Victor Horta projekteeritud juugendhoones on piisavalt ruumi nii koomiksite valmimisest ja žanritest pajatavale püsinäitusele (kus küll illustreerivaid originaale ilmselt regulaarselt muudetakse) kui veel päris mitmele väiksemale ja suuremale alalisele ja ajutisele väljapanekule. Festivali nädalavahetusel oli viimaseid päevi lahti suur Poola päritolu klassiku Grzegorz Rosinski näitus, mis minu jaoks oligi neist kõigist huvitavam. Lisaks veel Jean van Hamme ülevaade ja uue koomiksiantoloogia originaalide väljapanek.

Hoones asub ka koomiksipood, kuid see oli mõningane pettumus, sest oli tegelikult pigem suveniiriostjast tavakülastajale kui tõsisele koomiksihuvilisele suunatud. Arvestades kui tähtis roll on Brüsselil clean line ja atom style ajaloos, oleksin oodanud sellest vallast esinduslikumat valikut.

Üldiselt vajaks see muuseum rohkem aega kui meil tollel päeval võtta oli, sest pidime kiirustama tagasi - oli pärastlõuna ja koomiksifestivali avapäev kohe-kohe algamas.

Lisan ilmselt siia veel mõned pildiallkirjad...

























Kommentaare ei ole: